Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое вината за загубения финал с 1:3 от Севиля в Лига Европа.

Германският спец заяви, че играта на "червените" е била трагична след изравнителния гол на испанците и играчите му тотално са загубили вяра в себе си.

"Не очаквам отборът да има вяра в успеха, тази вяра просто трябва да си я има. Не достигнахме нивото си на игра. Сега моята работа е да направя така, че играчите да не усещат напрежението толкова много. Видяхме това в мача след първия гол за Севиля. Много хора може да са си мислели, че можем да променим нещата. Головете бяха твърде лесни", каза Клоп.

"Аз съм отговорен за представянето ни. Няма критика и съм говорил с моите играчи. Никой на стадиона не вярваше в обрата, само аз вярвах, че можем да променим нещо, но не беше достатъчно".

"Не бях доволен от началото на мача, но после вкарахме чудесен гол и ни отмениха друг. 1:0 на почивката обикновено е добър резултат. Първият гол на Севиля не е проблем, проблемът е какво стана след него. Напълно загубихме вяра в нашия стил на игра, загубихме компактността в тактическата постройка и бяхме нервни в защита".

"Това показва, че нашето развитие не е толкова добро, колкото се надявах. Трябва да продължим и да използваме този опит. Сигурен съм, че ще сме силни. Тази вечер всичко е разочарования и яд. Ако съм честен, за оставането извън Шампионска лига мисля, че трябва да използваме това време".

"Не е важно колко е голям съставът, а да използваме времето да тренираме да ставаме по-добри. Обещавам на всички да използваме това време и да се върнем по-силни. Бяхме на 50-60% от обикновеното ни ниво на игра", завърши Клоп.