Евентуалният съперник на Левски в третия квалификационен кръг на Лига Европа – шотландският Абърдийн, завърши на 2-ро място през изминалия сезон в местното първенство, на осем точки след Селтик.

Отборът е четирикратен шампион на страната и никога не е изпадал от елита след промоцията си през 1905 година. Абъдрийн има и седем Купи на Шотландия и шест пъти е печелил Купата на Лигата "Доновете" са единственият шотландски отбор с два трофея в Европа – печелят Купата на носителите на национални купи (КНК) и Суперкупата на Европа през 1983 година.

Клубът е основан през 1903 година след сливането на три различни отбора от града. Иконата на Манчестър Юнайтед – сър Алекс Фъргюсън, е човекът, който го издига на нови висоти. Легендата печели три титли, начело на отбора, четири Купи на Шотландия и Купата на Лигата, плюс с двата трофея в Европа.

Интересното е, че Абърдийн е последният тим извън Селтик и Рейнджърс, който е шампион на Шотландия – през сезон 1984/85. Последният трофей датира от сезон 2013/14, когато вдига Купата на Лигата в Шотландия.