Треньорът на Берое Ивайло Йорданов  каза, че заралии са разучили подробно отбора на ХИК и ще направят всичко по силите си, за да продължат в третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Мачът ХИК – Берое започва в 19 часа българско време на 21 юли.

„Очакваме един труден мач с оглед на това, че в Стара Загора ХИК постигна добър резултат и са фаворити в утрешния мач. Ние не сме се предали и ще направим всичко възможно да постигнем един добър резултат и да продължим.“ – каза Йорданов.

„Не ни изненада нищо. Нямахме толкова късмет, колкото очаквахме. Естествено футболът не е до късмет, но до възможности. ХИК използва едно невнимание в нашата отбрана и отбеляза гол. Опитахме след това да изравним и победим. С оглед на турнирния резултат, ХИК постигна това, което искаше и взе добър резултат.“ – обясни той.

„Ние наблюдавахме отборът на ХИК. Знаехме кои са силните и слабите страни на ХИК. Тактиката, която търсихме за мача, е да отбележим първи, а не да догонваме в резултата. Знаем, че ХИК е изключително стойностен отбор, който всяка година играе в Европа независимо дали в Лига Европа или Шампионската лига където беше преди време. Знаехме силните и слабите страни и се опитахме да използваме слабостите, но този гол обърка малко нещата. Те бяха дошли за добър резултат, постигнаха го, но ние няма да се предадем и ще направим всичко възможно да продължим утре.“ – допълни треньорът.

„След първия мач се подготвихме целенасочено за този двубой. Тактиката, която ще изберем за утре, не бих желал да я коментирам тук, тя ще бъде споделена с играчите", каза още той.

„В момента играем само за Лига Европа. Нашето първенство не е започнато. Това е още един фактор, в който ХИК има предимство. Обиграват си отбора повече. Ние играем само за Лига Европа", обясни Йорданов.

„Надявам се да видим още по-добро лице. Това е работа на целия треньорски щаб с всеки следващ мач да ставаме по-добри и по-добри и футболистите да изпълняват всички изисквания на треньорския щаб. Искаме „Берое“ да става по-силен и по-силен", завърши специалистът.