Виктория Пилзен и Рома завършиха наравно 1:1 в първи мач от група Е на Лига Европа.

Срещата в Чехия беше зрелищна, а головете паднаха още преди първия четвърт час игра. Пероти в 3-ата минута изведе гостите от дузпа, а в 11-ата Бакош с глава оформи крайния резултат. При изстрела му и резервният вратар на Рома Алисон, който тази вечер започна титуляр, не се намеси по най-добрия начин.

В другия мач от групата Аустрия Виена постигна зрелищна победа с 3:2 като гост на румънския Астра. В следващия кръг Рома е домакин на северните ни съседи, докато Пилзен гостува в Австрия.


Мачът на "Досан Арена" започна перфектно за "вълците". Още след 120 секунди игра Ел Шааруи нахлу в наказателното поле, където беше спънат и съдийската бригада на мига отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Пероти, който се придвижи към топката бавно и на големи крачки и точно преди да стреля се спря. После прати кълбото по земя в долния десен ъгъл и откри резултата. Изпълнението му обаче предизвика гнева на домакините, които искаха наказателният удар да бъде пребит, но това не се случи.

След малко повече от пет минути игра домакините възстановиха равенството. При атака отляво Земан центрира великолепно в наказателното поле от над 30 м. Там Бакош се пребори с персоналния си пазач, засече с глава, Алисон не се намеси убедително и топката влетя в мрежата му за 1:1! Вратарят успя да се реваншира за допуснатия гол в 23-ата минута. Тогава стражът се намеси след изстрел на Дюриш от близката греда, а след това успя да изпревари и връхлитащия Земан.

В 32-ата минута Ел Шааруи с хубав пас намери Наинголан, който със запазената си марка – бомбен удар, едва не счупи гредата на Пилзен. Малко след началото на второто полувреме Рома пропусна нов шанс отново да поведе, след като при разбъркване Итурбе вече виждаше как насочва кълбото във вратата, но в последния момент Хубник успя да изчисти. В следващите минути италианците продължиха да доминират и след 56 минути игра Джеко стреля, Болек изби, а добавката на Ел Шааури бе блокирана.

После чехите успяха да накъсат играта, с което спряха устрема на "вълците" в предни позиции. Това накара Лучано Спалети да вземе мерки и в 72-ата минута той вкара в игра иконата Франческо Тоти за сметка на Ел Шааури. Това обаче не даде желания резултат и даже Пилзен можеше да стигне до изненадващ успех в 82-ата минута, но ударът на резервата Крменчик профуча покрай целта.

До края не падна нов гол и мачът завърши 1:1.

Виктория Пилзен – Рома 1:1

0:1 Пероти (3-д)
1:1 Бакош (11)

Пилзен: Болек, Лимберски, Хубник, Хейда, Матеж, Копич, Каце, Хорава, Земан (72-Петрезела), Бакош (84-Познар), Дюрищ (78-Крменчик)

Рома: Алисон, Перес, Манолас, Фацио, Жесус, Жерсон (46-Джеко), Паредес, Нинголан, Итурбе (71-Флоренци), Ел Шааруи (72-Тоти), Пероти

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MLh4nlOZy6s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>