Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предупреди, че 1/8-финалния сблъсък с Ростов от Лига Европа не е решен.

Първият мач в Русия завърши 1:1, а утре от 22.05 часа българско време ще се играе реваншът на "Олд Трафорд".

На традиционната си пресконференция Специалния засипа със суперлативи съперника, въпреки че "червените дяволи" са считани за абсолютен фаворит. "Ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред. Резултатът от първата среща говори, че нищо не е решено. Знаем, че Ростов е много добър отбор. Наясно съм, че вече са гостували на големи клубове и имат опит на международната сцена. Всичко това поставя под съмнение крайния победител", заяви Моуриньо.

"Наказанието на Тимофей Калачев? Добре е за нас, че няма да играе, но Ростов може да се справи с този проблем. Много от титулярите им получиха почивка срещу Терек и ще са свежи. В същото време ние имахме тежък сблъсък с Челси. Руснаците разполагат с Игор Киреев, който може да смени Калачев", добави Моуриньо.

Лига Европа се явява като една от приоритетните цели за Юнайтед през този сезон, защото победителят получава правото да играе в Шампионска лига. Във Висшата лига пък 20-кратния първенец на Англия (49 точки) се е закотвил от месеци на 6-то място, въпреки че е има 2 мача по-малко от 4-ия Ливърпул (55 точки).