АЕК Атина и Милан не си вкараха и във втория мач помежду им от група "D" на Лига Европа.

Мачът в гръцката столица не беше особено интригуващ, въпреки че и двата отбора уцелиха по една греда. Като цяло интересните положения липсваха, а от равенството помежду им се възползва Аустрия Виена, който победи с 4:1 Риека.

В класирането "росонерите" са лидери с 8 точки, АЕК има 6 т., австрийският гранд е с 4 т., а хърватите остават с 3 т., но още всички отбори имат шансове за класиране във фазата на директните елиминации. В следващия кръг на 23 ноември Милан е домакин на Аустрия, докато АЕК приема Риека.


И двата отбора започнаха мача предпазливо, но след близо четвърт час игра домакините натиснаха и взеха превес. Първо Родриго Гало отправи диагонален изстрел, който не попадна в целта, а след това при страхотна атака удар на Елдер Лопеш беше сигурно уловен от Джанлуиджи Донарума.

В следващите минути АЕК продължи да бъде по-активният на терена и в 19-ата стигна до фаул на отлична позиция. Зад топката застана Лазар Кристодулопулос, който насочи топката към сглобката на вратата, но Фабио Борини блокира шута. После гостите се активизираха и Партик Кутроне беше изпреварен  от вратаря в решаващия момент.

В края на първите 45 минути Милан отправи първия си удар към противниковата врата, след като Леонардо Бонучи стреля от сериозна дистанция, но прати кълбото много далеч от целта. Секунди след това Гало направи чудесен пробив, освободи се и отправи мощен шут, който се отби в лявата греда.

До края на полувремето не падна гол, а за първите 45 минути статистиката показваше общо четири изстрела, три от които неточни, 16 нарушения и 3 корнера. На почивката Винченцо Монтела взе мерки и смени Куртоне със Сусо.

Този ход раздвижи играта на Милан в предни позиции и в 56-ата минута испанският халф се освободи, но реши да комбинира, вместо да стреля и това се оказа грешен избор. Малко след това Рикардо Монтоливо отправи удар от наказателното поле, но в десния стълб.

Двайсетина минути преди края най-добрият на терена Гало премина като на парад през няколко защитници на Милан и стреля в средата на вратата, но Донарума спаси без проблеми. В крайна сметка гол не падна и срещата завърши 0:0.

АЕК – Милан 0:0

Голмайстори: няма

АЕК: Анестис, Гало, Вранйеш, Кошич, Елдер, Йохансон, Кристодулопулос (60-Ливая), Бакакис, Симоеш, Араухо (79-Джиакумакис), Бакасетас (66-Галанопоулос)
Треньор: Маноло Хименес

Милан: Донарума, Бонучи, Мусакио, Родригес, Романьоли, Монтоливо, Чалханоолу, Локатели (67-Кеси), Борини, Андре Силва (81-Калинич), Кутроне (46-Сусо)
Треньор: Винченцо Монтела

Атина, ст.: "Олимпийски"
Съдия: Мануел де Соуса (Португалия)
Жълти картони: Кошич (АЕК); Мусакио, Романьоли (Милан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UWuAXXSgypQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>