Това беше много особен мач, особен момент за мене. И първото полувреме беше интересно, но нямаше голове. Добър финал се получи и ние бяхме по-добри, играхме ефективно през второто полувреме, заяви голмайсторът на Челси Оливие Жиру след успеха с 4:1 над Арсенал на финала в Лига Европа.

"Горд съм с нашето представяне. Този отбор заслужаваше да спечели някакъв трофей. Това е много специален момент за мене радвам се и за целия отбор. За мен това е втори трофей в последните две години".

"Трябва да призная, че тези два отбора - Челси и Арсенал, промениха живота ми и ми дадоха шанса да играя във Висшата лига. Не бих искал да празнувам голове във вратата на Арсенал, но наистина се гордея, че спечелих Купата в Лига Европа с Челси. Когато получавам игрово време, винаги се старая да показвам максимума си".

"Победата в турнира Лига Европа беше нашата втора цел тази година след влизането в топ 4 в първенството и затова съм много щастлив", каза още френският нападател.

"А това, че съм и голмайстор на целия турнир е огромен бонус за мене в личен план". Жиру приключи турнира с 11 точни попадения.