Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски успя да уреди виза на Парвизджон Умарбаев за реванша от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа със Страсбург, но не и на Стивън Езе. Той заяви, че френският клуб има пръст в цялата история.

"Има Господ и гледа. Мисля, че този път ще им още един български шамар. Важното е да ги бием. Дали ще се класираме, не е важно. Обясниха ни, че това било процедура. Според мен Страсбург е замесен. Това не може да се случи без тяхна намеса. Написаха куп жалби. Сезирали сме УЕФА, ФИФА и Министерския съвет. Всички наши институции се намесиха. От УЕФА и ФИФА не съм сигурен. Вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме на успех".

"Умарбаев има виза. Езе няма виза и дано не липсва. Това ще бъде мотивация за момчетата да излязат с балтията. Езе каза да го оставим да играе и ще продължи договора. Говорили сме с него. Той не е виновен, виновен е мениджърът. Тези лешояди са най-виновни в клатенето и мътенето на умове. Мисля, че това ще мотивира момчетата. Аз ще ги мотивирам най-много, като пристигна в четвъртък. Ще има нещо повече от премия за момчетата, ако победят", заяви Крушарски.

Реваншът между двата отбора е в четвъртък от 21.30 часа. Преди него французите имат преднина от 1:0 след първия мач, игран в Пловдив.