Лудогорец започна участието си в Лига Европа по феноменален начин. Родният шампион постигна победа с 5:1 над руския колос ЦСКА (Москва) на своя "Лудогорец Арена", а това се случи в среща от Група На на втория по сила европейски турнир.

Домакините започнаха шеметно и удариха греда още в началото, но грешка в отбрана позволи на руснаците да стигнат до гол чрез Дивеев в 11-ата минута.

И макар "орлите" да нацелиха втора греда и да създадоха няколко добри шанса не успяха да изравнят до почивката.

Второто полувреме обаче започна изключително и в 48-ата минута Вандерсон изравни, а две минути след това Лукоки направи обрата в мача пълен.

В 52-ата минута и Кешеру се разписа и тотално отчая руския колос. Той вкара и второ попадение в 68-ата минута, а четири минути след това оформи хеттрика си след гол от дузпа.


Срещата започна по най-добрия начин за домакините и те стигнаха до фантастичен шанс още в 5-ата минута. Лукоки навлезе в наказателното поле и не даде шансове на противников играч със своята бързина, но диагоналният му удар се отби в страничната греда.

В първите минути "орлите" натиснаха здраво противника си и в 9-ата минута отново тимът на Генчев имаше шанс да вкара, но Анисе, който овладя топката при дъгата, подаде твърде дълго за Вандерсон. 

За огромно съжаление на домакините макар и да започнаха много силно те получиха гол в 11-ата минута. Влашич центрира към близката греда и Дивеев с глава засече топката във вратата. 

Домакините можеха да изравнят още в 15-ата минута. Марселиньо засече центриране на Лукоки, а Акинфеев се намеси фамозно от упор и след неговата намеса топката срещна напречната греда.

В 20-ата минута стражът на гостите направи ново изумително спасяване след удар на Кешеру от няколко метра. 

Пет минути след това Лудогорец пропусна ново положение. Удар на Марселиньо премина над гредата, а до почивката Ренан се наложи да спаси удар на Фернандес с една ръка. До полувремето нямаше повече шансове за гол пред двете врати. 

Второто полувреме започна по феноменален начин за домакините.

В 48-ата минута Вандерсон с тежък удар от границата на наказателното поле изравни резултата, а топката премина през ръцете на Акинфеев, който в случая не се намеси никак добре.

Точно две минути след това Недялков центрира в наказателното поле, а Лукоки изпревари двамата централни бранители на руснаците и излезе сам срещу вратаря, за да направи обрата в мача пълен.

В 52-ата минута Лудогорец нанесе трети удар на руския гранд. Вандерсон центрира за Кешеру, който с прекрасен удар от воле прати топката в долния ъгъл и не даде шансове на Акинфеев. 

Броени минути след това на Лудогорец му се размина да получи гол след голяма грешка на Ренан. Той не сполучи с паса си и топката достигна до Влашич, който центрира за Обляков, но бразилският страж на "орлите" улови кълбото след удара на противниковия играч. 

В 68-ата минута Кешеру "уби" каквато и да е интрига в мача. Недялков го намери на точката на дузпата и румънецът засече кълбото в далечния ъгъл. 

В 72-ата минута румънецът вкара своя трети гол за тази вечер. Той бе точен от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Акинфеев срещу Марселиньо.

До самия край нямаше повече голове.

Лудогорец - ЦСКА (Москва) 5:1 
0:1 Дивеев 11
1:1 Вандерсон 47
2:1 Лукоки 50
3:1 Кешеру 52
4:1 Кешеру 68
5:1 Кешеру 72 дузпа

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Форстър, Григоре, Анисе, Баджи, Лукоки (83 - Жоржиньо), Марселиньо (75 - Горалски), Вандерсон, Кешеру (87 - Битон)

ЦСКА (Москва): Акинфеев, Фернандес, Дивеев, Карпов, Биол (54 - Чалов), Магнусон, Обляков, Влашич, Бистрович, Нишимура (54 - Ахметов), Кучаев