В Беларус стана ясно, че има съмнения за двама футболисти на БАТЕ Борисов, които са заразени с коронавируса. Става въпрос за халфовете Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са сред най-опитните в отбора. 34-годишният Стасевич дори бе титуляр още в състава на тима, който отстрани Левски в Шампионската лига преди 12 години.

Треньорът на БАТЕ Кирил Алшевски разкри каква е ситуацията с двамата след победата над Смолевичи с 5:2 в последния мач за тима преди гостуването на „Българска армия“.

„Не мога да кажа на 100%, че те имат коронавирус. По два теста бяха направени - един положителен и един отрицателен. Чувстват се нормално. Смятаме, че ще бъдат направени още тестове и всичко ще бъде наред“, сподели Алшевски, цитиран от "Мач Телеграф".

БАТЕ Борисов може да не показа кой знае каква игра и класа при успеха над последния Смолевичи, но за сметка на това трябва да е стреснал шпионите на ЦСКА с директният си футбол. Беларусите вкараха и петте си гола с глава, като първите четири паднаха след изпълнение на статични положения.

БАТЕ е изключително силен при корнерите и центриранията от фланговете заради ръстовите си и силни физически футболисти. Съперникът явно съзнава това и залага смело и на заучени положения.Така, първия и третия гол за тима бяха вкарани от исландеца Вилум Тор Вилумсон, който се пласира на задна греда при корнерите и бива оставян непокрит.

Стамен Белчев и екипът му трябва да обърнат внимание през седмицата специално при позиционирането и играта за високи топки. Хубаво е, че Валентин Антов и Юрген Матей са ръстови защитници, но трябва да им помагат в наказателното поле и другите високи футболисти в тима на „червените“.