Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо остана много ядосан след отпадането от Гранада на 1/16-финала в Лига Европа. 

Това стана, след като италианците спечелиха реванша на стадион "Диего Армандо Марадона" с 2:1, но с общ резултат 2:3 бяха елиминирани. Гатузо остана бесен на испанците, които, по думите му, само са бавели времето. Според него и съдиите са позволили това. Иначе специалистът похвали своите играчи за представянето им.

"Отново получихме абсурден гол след рикошет. Можем да сме горди, но и да съжаляваме, защото в двата мача се видя, че сме по-добрият отбор. Ръководните фактори на италианския футбол трябва да обърнат внимание на това, което се случи в последните дни на терена. Ако италиански отбор направи това, което Гранада направи с бавенето на времето, след това ще сме на първите страници на вестниците".

"През първото полувреме имаше 16-17 минути футбол. През втората част стана дори още позле. Смятам, че на терена трябва да има някакво уважение към съперника, а когато липсва, трябва сами да го изискваме. Не може реферът да губи по 3 минути при всеки фаул. Ако италиански отбор направи такова нещо, ще стане истински маскарад във вестниците", убеден е Гатузо.