Треньорът на Виляреал Унай Емери беше големият герой на медиите, след като класира тима си за финала в Лига Европа.

„Жълтата подводница“ отстрани Арсенал в полуфиналите след 0:0 в Лондон и успех с 2:1 в първата среща. Още по-любопитен бе моментът, че Емери бе предишният треньор на Арсенал и бе заменен от Микел Артета.

Така специалистът класира свой тим на пети финал в последните 8 години в Лига Европа. Емери спечели три поредни трофея със Севиля между 2014 и 2016 година. През 2019 пък игра финал и с Арсенал в надпреварата, но загуби.

По този начин Емери стана първият треньор в историята, който достига до пети финал в един от евротурнирите. Преди него по четири пъти до финал са извеждали отборите си сър Алекс Фъргюсън, Карло Анчелоти, Марчело Липи и Мигел Муньос, но в КЕШ или Шампионската лига.

В същото време защитникът на Виляреал Пау Торес разкри, че е много щастлив от това, че той и съотборниците му са предотвратили още един английски финал.

„Днес плача от радост, а не от разочарование. Виляреал толкова много пъти е оставал на крачка от финала, но накрая ние направихме тази крачка. Това е много вълнуващ момент за целия клуб, феновете, президента, играчите - всички ние заслужихме този финал."

"Не искахме и двата финала в евротурнирите да са изцяло английски. Просто не можехме да допуснем това. Много се гордеем, че Виляреал ще представя испанския футбол във финала на Лига Европа срещу велик клуб като Манчестър Юнайтед", коментира Торес.