Осем от местата на 1/16-финалите в Лига Европа могат да бъдат заети още днес. Тази вечер ще се изиграят срещите от 4-ия кръг, а на този етап всеки мач е от изключително значение.

Българският представител в турнира Лудогорец ще се бори да запази поне някакви шансове за класиране за елиминациите, но за целта ще трябва да постигне задължителна победа в гостуването си на Брага. В противен случай "Орлите" почти ще се сбогуват с турнира.

Отборите, които ще опитат още днес да си гарантират продължаването напред осем. Първият от тях е Лион в група "А". Хлапетата са с 3 победи от 3 мача, така че още един успех ще им е напълно достатъчен, като тази вечер предстои домакинство на Спарта (Прага).

И друг френски клуб - Монако, също има добри шансове да си гарантира място в следващата фаза. За целта монегаските трябва да спечелят домакинството си на ПСВ Айндховен в група "В".

Следващият отбор на прага на елиминациите е Айнтрахт (Франкфурт). Германците обаче не държат всичко в свои ръце в група "D". Първата задача е да спечелят гостуването си на Олимпиакос. Междувременно обаче другият мач между Фенербахче и Антверп трябва да завърши без победител.

Галатасарай също е на прага на класиране напред от група "Е", но първо трябва да спечели домакинството си на Локомотив (Москва), а след това трябва да разчита на подкрепа от Лацио, който също да победи в гостуването си на Марсилия.

В група "F" два отбора могат да си гарантират класиране. Това са лидерите Цървена звезда и Брага. За целта те трябва да спечелят мачовете си срещу Мидтиланд и Лудогорец.

Един измежду Леверкузен и Бетис също може да намери място на 1/16-финалите днес. Той първо трябва да спечели прекия сблъсък между двата тима, а след това да се надява, че Ференцварош ще победи Селтик в другия двубой.

Накрая, но не на последно място, Уест Хам също е близо до целта. "Чуковете" са с пълен актив с три победи от три мача. Нов успех им гарантира класиране, а равенство също може да свърши работа, но само ако в другия мач има победител.