Отборите на Арсенал и Спортинг (Лисабон) ще се изправят един срещу друг в реванш от осминафиналите на Лига Европа, който ще се играе тази вечер от 22:00 часа българско време, предава БНР. Първият двубой в Португалия завърши при равенство 2:2, така че двата тима влизат с изравнени позиции в реванша на "Емиратс".

Арсенал се намира в отлична форма през целия сезон и има преднина от пет точки на върха в класирането на Висшата лига след пет поредни победи в първенството. В същото време Спортинг е на едва четвърта позиция в Примейра Лига и изостава с 15 точки от лидера Бенфика. "Лъвовете" все пак спечелиха последните си четири двубоя в португалския шампионат.

В друг мач от вечерта Манчестър Юнайтед трябва да довърши започнатото срещу Бетис. "Червените дяволи" разбиха съперника си с 4:1 в първата среща на "Олд Трафорд", а сега гостуват в Севиля. Двубоят започва в 19:45 часа. 

Ювентус ще брани преднина от 1:0 при визитата си на Фрайбург, докато Фейенорд посреща Шахтьор (Донецк) в Ротердам след равенство 1:1 в първия мач.

В Лигата на конференциите Лацио трябва да наваксва изоставане от 1:2 при гостуването си на АЗ Алкмаар, докато Виляреал посреща Андерлехт след равенство 1:1 в Белгия.

Програма на мачовете от Лига Европа:

От 19:45 часа

Фрайбург - Ювентус (0:1 в първия мач)

Фейенорд - Шахтьор Донецк (1:1)

Бетис - Манчестър Юнайтед (1:4)

Фенербахче - Севиля (0:2)

От 22:00 часа

Арсенал - Спортинг (2:2)

Реал Сосиедад - Рома (0:2)

Ференцварош - Байер Леверкузен (0:2)

Роял Юнион Жилоаз - Унион Берлин (3:3).

Програма на мачовете от Лига на конференциите:

Сряда, Истанбул БШ - Гент 1:4 (общ резултат 2:5)

Четвъртък

От 19:45 часа

Слован Братислава - Базел (2:2)

Дюргарден - Лех Познан (0:2)

Сиваспор - Фиорентина (0:1)

От 22:00 часа

АЗ Алкмаар - Лацио (2:1)

Виляреал - Андерлехт (1:1)

Уест Хем - АЕК Ларнака (2:0)

Ница - Шериф (1:0). 

Снимка: БГНЕС