Жозе Моуриньо за първи път загуби финал в европейски клубни турнири, след като воденият от него Рома сe предаде при изпълнението на дузпи срещу Севиля. 120-те игрови минути завършиха 1:1, а след това италианците вкараха една при безпогрешни играчи на Севиля.

"Аз казах, че ще си тръгнем от тук с купата или ще си тръгнем мъртви. Е, мъртви сме. Физически сме уморени, психически уморени, мъртви сме, защото вярваме, че поражението е несправедливо заради много спорни ситуации по време на цялата среща", каза португалецът след поражението на неговия отбор Рома.

"Има много епизоди в този мач, за които можем да говорим. Можеш да загубиш мач, но не и своя професионализъм. Спечелих пет финала и загубих този, но никога не съм бил по-горд от тази вечер. Момчетата дадоха всичко", заяви още опитният португалец.

"Истината е, че всички сме много тъжни, със или без сълзи, истината е следната. Ще се приберем мъртви от умора и мъртви заради нечестното съдийство тази вечер. Страхотна игра, страхотен финал, интензивен, жесток, жизнен, но реферът изглеждаше испанец. Твърде много жълти картони за нас, след което той не даде втори жълт картон на Ламела, което му позволи да изпълни дузпа в крайна сметка", добави Моуриньо.

Много се спекулира, че той е следващият мениджър на английския Тотнъм, но Специалния демонстрира рицарско отношение: "Моето бъдеще? Сериозен съм. Казах преди няколко месеца, че ако имам контакт с друг клуб, бих го казал на собствениците. Няма да правя нищо тайно. Говорих с клуба през декември, когато федерацията на Португалия попита за мен. Досега не съм говорил с никого другиго, защото определено няма отбор, който да ме е търсил. А дали Рома ме иска?! Не мога да кажа обективно, че ще остана. Имам още една година договор с Рома, ситуацията е такава".