Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар беше най-щастливият човек след финала в Лига Европа в Будапеща, където неговият тим продължава да твори история и спечели турнира за седми път.

Севилци завършиха 1:1 с италианския Рома в редовното време и продълженията, а при дузпите ги надвиха с 4:1, съобщава БТА.

"Все още не мога да повярвам, но получихме трофея и ни закачиха медалите. Ще ми отнеме известно време да го асимилирам", започна специалистът. "Започнахме зле, играхме на крак, без да търсим пространства или центрирания. Така бяхме удобни за противника, но през второто полувреме се променихме. Бяхме по-напрегнати в някои моменти, но равенството се запази. Малко се игра футбол в продълженията...“.

Попитан как е определил изпълнителите на дузпите, 62-годишният Мендилибар заяви: "Беше горе-долу ясно кой ще стреля. Но вътре играчите сами са променили реда, защото Монтиел трябваше да бие петата, а не четвъртата дузпа".

След това всички журналисти искаха да разберат дали той остава начело на отбора или договорът му няма да бъде удължен: "Много е хубаво тук, прекрасно е да се работи с тези деца, те бързо усвоиха всичко, което съм искал. Би било лудост да не продължа... Дали ще ми го предложат? Ако стане – добре.Ще се насладим сега на успеха, не знам дали ще подновя или не, но и не ме интересува. Работата беше добре свършена и това е. Оценявам възможността, която клубът ми даде. Ако постигнем споразумение, чудесно".

Според много бивши съдии, Антъни Тейлър се е справил с ръководенето на двубоя, но и доста фенове не бяха доволни от представянето. Да го коментира беше помолен и Мендилибар, който каза: "Съдията беше англичанин, който позволява да следим внимателно мача. Не знам дали голът им беше предшестван от фаул. Наистина ли Моуриньо е казал, че реферът му е изглеждал испанец? Мисля, че е добре, че го каза".