Старши треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини похвали своите играчи за себераздаването в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Ливърпул. Бергамаските загубиха у дома с 0:1, но продължават на полуфиналите с общ резултат 3:1.

"Елиминирахме страхотен треньор и страхотен отбор. Вложихме всичко в тези два мача - на първо място сърцата си и сега сме много щастливи. Днес, след този бърз гол в началото, показахме фантастична игра, а трибуните много ни помогнаха. Трябваше да вкараме - имахме възможности за гол, както в Ливърпул. Беше малко луд мач. Има различни начини за игра в защита: да се браним дълбоко в нашата половина или да пресираме високо. И ние се спряхме на последния от тези варианти. Бяхме силни физически и поддържахме темпото.

Може да не съм имал купи в кариерата си, но имам няколко медала и мисля, че отстраняването на Ливърпул също заслужава медал. Няма съмнение, че искаме да спечелим нещо, но купата също е свързана с единството на тези момчета. На полувремето ги попитах дали искат да се върнат малко назад и да се защитават по-дълбоко, ако са под напрежение, и те казаха, че изобщо не искат. За мен това вече е трофей, защото те мислят по същия начин като мен“, каза Гасперини след мача.

Снимка: БГНЕС