ЦСКА ще играе за четвърта поредна година в Шампионската лига по волейбол. "Червените" получиха “уайлд кард” за участие в най-силния клубен турнир в Европа, като тяхното присъствие бе официализирано от сайта на европейската централа CEV. Президентът на клуба Георги Георгиев също потвърди новината.

“Да, получихме “уайлд кард”. Ще направим всичко възможно отново да се представим на високо ниво”, сподели Георгиев.

Той допълни, че ЦСКА ще играе в “Арена София”. “Ще домакинстваме в новата зала. Първо обаче тя трябва да вземе лиценз. Докато това стане, може да играем и в Самоков”.


Общо 24 отбора от 16 страни ще играят в ШЛ. Миналата година ЦСКА завърши трети в своята група, след което стигна полуфинал за купата на СЕV.


Георги Георгиев разкри, че лично президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер му се е обадил, за да му съобщи, че българският шампион и носител на Купата прави прецедент, като за 4-ти пореден сезон ще получи уаийд-карт, за да се бори с елита на Европа на волейболното поле.

Босът на армейците обаче се изказа и остро относно критикуващите, като увери, че той и тимът винаги изплащат задълженията си.