Волейболните национали може да хвърлят екипите на "Ереа", съобщава "Стандарт". Три нови фирми са готови да обличат момчетата на Радостин Стойчев през новия сезон.

Така късметлийското черно, с което играчите ни за първи път се появиха във Варна срещу Русия в края на юни, може да отиде в историята.

Федерацията подписа договор с италианската компания през март за три години. Управата на централата, както и волейболистите са много доволни от спортните облекла.

Те обаче излизали твърде скъпи. В същото време представители на други фирми направили далеч по-изгодни оферти. Апетитите на кандидатите са големи, особено ако нашите успеят да се класират за олимпиадата.


Волейболистките на Марица пък спечелиха Купата на България. На финала в Пловдив момичетата на Иван Петков надвиха "Левски" с 3:0 (18, 20, 14) и пред собствена публика вдигнаха трофея. Така за първи път в своята история купата влиза във витрината на клуба.

"Това е плод на много работа. Чакахме тази титла от доста време. Вървяхме по стълбичката и от последното място преди седем години стигнахме върха. Така че успехът не е случаен", сподели наставникът Петков, който полетя във въздуха, понесен на ръце от неговите момичета.

В индивидуалните класации за МVP на турнира беше избрана капитанката на Марица Диана Малинова. За най-добър нападател - Виктория Григорова, и разпределител - Петя Баракова от Левски, а либеро е Ивелина Монова от Марица.