Всички играчи от основния състав на мъжкия национален отбор по волейбол са здрави преди олимпийската квалификация, която започва в петък в София. Съперници там са Пакистан, Франция и Египет, а само победителят ще получи последната квота за игрите в Лондон.

Най-проблемен в лагера на България бе разпределителят Андрей Жеков. Той получи контузия в бедрото на левия крак преди първата олимпийска квалификация в София и оттогава не е играл официален мач. Вече трети ден той тренира наравно с останалите и ако няма усложнения, ще е готов за първия мач с Пакистан.

- Всички са възстановени и тренират на пълни обороти. Вече са добре и Боян Йорданов, и Николай Николов, и Виктор Йосифов. Дано да няма повече проблеми - пожела си пред „7 дни спорт" лекарят на националите д-р Динко Захариев.

Извън групата засега остава само диагоналът Данаил Милушев, който има дискова херния и ще почива няколко дни.

Междувременно стана ясно, че Боян Йорданов е пред трансфер в Олимпиакос. Има вариант той да се върне в бившия си клуб, след като в последните години игра в други два гръцки тима Панати-найкос и Патра, както и в Каридже (Генуа) в Серия А2 на Италия