Поредна неприятна новина сполетя националния отбор по волейбол още преди началото на подготовката на тима за мачовете през лятото.

На първия сбор на националите стана ясно, че центърът Теодор Тодоров почти сигурно ще трябва да се подложи на операция, която ще му попречи да играе за България това лято.

Центърът на Газпром Сургут има проблеми с коляното и ще трябва да мине преглед в България, след който ще стане ясно състоянието му. В момента той продължава участието за тима си в плейофите на руското първенство.

Това е поредна лоша новина за треньора Камило Плачи. Още през миналия месец тежка контузия получи друг център - Николай Николов, който също не може да тренира пълноценно. Проблеми с коляното има и центърът на Марек Костадин Гаджанов.

Иначе общо 16 волейболисти се явиха на първия сбор на националите вчера в хотел „Витоша” в София. Избраниците на Плачи минаха функционални изследвания, след което получиха почивка.

С патерици, но навреме се появи и либерото Теодор Салпаров. Той претърпя операция в събота и ще се включи в тренировките на националите по-късно.