Волейболните ни национали са в трескава подготовка за световната квалификация в началото на 2014 година. Както е известно, "лъвовете" са в една група с Чехия, Холандия и Кипър.

Либерото на отбора Теди Салпаров обяви, че не трябва да има подценяване на останалите тимове, но призна, че е оптимист за предстоящите мачове.

"Ще бъде тежко, няма какво да се залъгваме. Ако играем 3 от 5 мача срещу Холандия и Чехия, ще спечелим, защото сме по-добри. Но в един отделен мач може да стане всичко".

"Двама от техните играчи да имат ден, нещата бързо могат да се объркат. Холандия е по-силният отбор, имат играчи в най-добрите първенства".

"Надявам се всичко да е наред и да се класираме. Ще бъде много лошо за мъжкия волейбол, ако не се класираме за световното", заяви Салпаров.

Разпределителят на националния отбор Георги Братоев пък не бе притеснен от загубите на нашите в контролите срещу руския Губерния.

"Загубихме два пъти, но мисля, че това не е притеснително. Тепърва ще ошлайфаме проблемите, които имаме. Мачовете с Губерния помагат за това да започнем да играем по-добре един с друг, да започнем да намираме верния път", обясни Братоев.