Либерото на волейболния национален отбор на България Теодор Салпаров смята, че отборът изпитва психологически проблеми, след като днес подари точка на аутсайдера Египет на световното първенство по волейбол.

Още по темата

 

"Нямам думи просто, каквото и да кажа... Просто по този начин няма как да продължаваме. Не мога да си обясня на какво се дължи поведението ни на терена, дали на страх, дали на психика", започна Салпаров пред Нова тв.

"Имаме огромни спадове в играта по време на мачовете тука. Трябва да направим анализ и да видим какво можем да променим."

"Отиваме в следващата фаза, където ни чакат отбори като Бразилия, Куба, Германия, Финландия и те не прощават такива грешки. Ще ни накажат, и то много лошо."

"Но все пак хубавото е, че успяхме да победим, защото победата си е победа. Имаше някои сходни моменти с мача срещу Канада, където обаче не успяхме."

"Нямам обяснение за спадовете. Сега отвътре от терена може да не виждам всичко, но ако изгледам запис на мача, сигурно ще имам друг отговор. Според мен, проблемът е психологически и най-вече във фаза атака."

"Имаме идеални ситуации, а не можем да ги завършим. Проблемът е, че ни правят серии при посрещане, а при тези хора, с които разполагаме, трябва да сме по-категорични при завършването на атаките", каза още Салпаров.