Звездата на българския волейбол – Матей Казийски, остава непреклонен в решението си да не играе за националния отбор.

Той разкри, че през зимата се е срещал със селекционера Пламен Константинов и главният секретар на федерацията Станислав Николов, но и те не са успели да го убедят отново да играе за родината си.

"Липсва ми да играя за националния отбор. Но минаха няколко години и посвикнах да бъда встрани и да гледам мачовете по телевизията."

"За мен беше важно да има разговор и да видим докъде ще стигнем. След това обявих, че националният отбор вече е затворена страница за мен. Много е трудно изведнъж да променя мнението си и в даден момент да кажа: "От утре се връщам". Това няма да се случи."

"За момента нищо не се е променило и нямам намерение да се връщам. Притеснителното е, че всяка година се пише, че ще има разговори и статиите са в един позитивен стил, сякаш съм казал "Да", което не е вярно", заяви Казийски в интервю за dnevnik.bg.

"За мен беше жертва на нещо, което доста държах да направя. С клубните си отбори винаги съм постигал високи резултати – спечелил съм различни купи, различни първенства. За съжаление, с националния отбор никога не успях да го направя."

"Имахме много добри класирания, но добро класиране не е като да спечелиш нещо. За мен това винаги е било огромна цел и мечта. Отказвайки се от националния отбор, очевидно се отказах и от тази си мечта."

"Когато всички тези неща станаха, принципите ми не ми позволиха да продължа. Имаше много неща, с които бях несъгласен. Затова взех това решение", каза още Казийски.

Той разкри защо е решил да продължи кариерата си в японския Джейтекст стингс.

"Предложения имах доста и от различни първенства – няколко отбора от Италия, включително и Тренто, разбира се. Отбори от Турция, от Япония. Радвах се на добър интерес. Не е лесно да се каже с две думи защо избрах "Джейтект".

"Моето желание да отида в Япония се зароди преди много, много време, когато ходехме с националния отбор да играем различни турнири. Винаги ми е харесвало. Тогава винаги съм си казвал, че е би ми било интересно да отида."

"През годините, когато е имало запитвания от техни клубове, винаги съм се отнасял с интерес. Харесвам им културата, начина на организация, колко са прилежни във всичко, което правят. Сега след като свърши първенството, изчаках да видя какви предложения ще имам".

"И щом излязоха тези от Япония, реших, че може би моментът е назрял да пробвам нещо ново. Изкарах осем сезона в Италия и реших, че може за една година да намеря ново изживяване. След това стъпка по стъпка наредихме нещата и съм доволен, че в крайна сметка подписахме", добави Казийски.