ВК Левски представи новия си треньор Андрей Жеков. Той ще води отбора до края на сезона. В момента "сините" са на последното десето място в класирането в Суперлигата без нито една спечелена точка.

"Вече две седмици сме заедно, опитвам се и да тренирам с отбора. Надявам се и да заиграя с тях. Възстановяването ми върви добре, въпросът е, че става по-бавно от очакваното. Гледам да не се натоварвам много. Не съм си мислил, че на тези години ще се занимавам с такова нещо. Това беше предложение на (президента на клуба) Владимир Николов. Времето ще покаже дали съм готов".

"Оптимистично би било да говорим за класиране в плейофите, отборът няма победа, няма точка и ще бъде трудно. Това, което искаме, го имаме. Надявам се и в бъдеще да бъде така. Нещата са се променили много в българския волейбол, не само в Левски. С новите играчи, които се връщат за този полусезон, ще се вдигне нивото. Нямах вариант да играя някъде, но не бях наясно с моето състояние. Бях наясно, че мога да се подготвям и да тренирам отбора. За момента всичко е наред", заяви бившият национал Жеков пред медиите.
 


В неделя Левски играе срещу Добруджа 07 в зала "Христо Ботев".

Диагоналът Боян Йорданов също беше представен за нов играч на столичани.

"Имах доста оферти в този трансферен период, но те не ме удовлетвориха. Реших да си остана вкъщи и проведох разговор с Владимир Николов. Левски е на сърцето ми и не беше чак толкова трудно да остана тук. Трябва ми време, за да се подготвя, защото месец и половина не съм правил нищо. Надявам се да помогнем на отбора да остане в групата, защото положението е незавидно, но надеждата умира последна. Винаги е по-лесно, когато отборът е на върха, но сега е на дъното. Ще се покажат младите бойци в отбора, които трябва да се каляват в такива битки. Левски трябва да остане фактор в българския волейбол", коментира Йорданов.

Методи Ананиев и Венцислав Рагин също завръщат в Левски в опит да помогнат на отбора в битката за оцеляване в елита.