Нов трансферен удар осъществи волейболният Нефтохимик 2010. С екипа на бургаския отбор в предстоящия турнир за купата на България по ще играе националът Теодор Салпаров.

Либерото пристига в Бургас, след като късно снощи триумфира с купата на Шампионската лига с клубния си тим "Зенит" - Казан.

На финала в Краков, Салпаров и съотборниците му надиграха в драматичен мач с 3:2 гейма италианския Тренто, където играе разпределителят на националния отбор Георги Братоев, а старши треньор е българинът Радостин Стойчев.

Договорът със Салпаров вече е подписан. Пристига в Бургас на 22 април, когато ще направи първа тренировка в зала "Младост", каза мениджърът на Нефтохимик 2010 Огнян Томов.

Теодор Салпаров е второто звездно попълнение в Нефтохимик 2010, след като седмица по-рано беше привлечен и 206-сантиметровият централен блокировач на националния отбор Николай Николов.

От 25 до 27 април бургаската зала "Младост" ще бъде домакин на турнира за купата на България, с участието на Нефтохимик 2010, Миньор Перник и шампиона Добруджа 07 Добрич.

В другата група са Марек Юнион Ивкони, Монтана и Арда Кърджали. Мачовете са в Дупница на същите дати.

За финалния турнир, който ще определи новия носител на купата на България се класират първите два отбора от групите. Домакин отново е зала "Младост". Полуфиналните мачове са на 29 април, а финалът е на 30 април.