Националът Теодор Салпаров разкри, че европейският гранд Зенит три пъти му е предлагал нов договор, за да го задържи, но той е отказал.

34-годишното либеро, което три пъти подред спечели Шампионска лига с руснаците, даде интервю специално за репортера на Bulgaria ON AIRДесислава Джерманска. "Изчерпах се за Зенит. Три пъти ми предлагаха нов договор, но усещам, че е време за промяна. Колебаех се дали да остана, не е лесно решение да си тръгнеш от топ отбор в Европа, но така го почувствах. Надявам се бъдещето да е такова, каквото ми се иска", заяви Салпаров.

Относно грандиозните успехи, които постигна със Зенит, той заяви: "Това не е случайно,  тези неща се случват рядко. Хората като видят резултатите, казват, че е било лесно, но не беше така. Трудностите не се забелязват по телевизията. Изпращаме успешен сезон – 26 победи от 26 мача, което е рекорд. Можем да съжаляваме само за изпусната титла на световното клубно първенство. Радващо е, че редовно има българи на финалите на Шампионска лига. Не разбирам как това става, след като клубният ни волейбол не е на най-високо ниво. Явно продължаваме да раждаме таланти, което е страхотно", добави Салпаров.

Чуйте какво още каза Теодор Салпаров във видеото. В понеделник в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR "България сутрин" можете да видите и втората част от интервюто с него.