Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде своята оценка за лагера на тима в Белмекен и подготовката за световното първенство.

"Момчетата работиха здраво на Белмекен. Но един такъв лагер е тежък за тях, сигурно и изнервящ, и имат нужда да си починат малко психологически, не само физически. Виждате, че Скримов е възстановен. Ники Николов е добре. Той си има някакви хронични болежки, но няма драма. Теди Тодоров горе-долу го вдигнахме.

За Дани Милушев знаете ситуацията, че нямаше как да го чакаме на Белмекен, но сега ще го видим как е във Варна все пак. Имаме го като идея, но да видим в какво състояние.

За Георги Братоев е ясно. Розалин Пенчев почувства умора в краката и той имаше да свърши малко специфична работа за него и затова го оставихме да почива, но няма някакви травми.

Играчите са по-натоварени и имат някои мускулни проблеми. Да кажем, че само Боян Йорданов чакаме да видим как е ситуацията, пак е мускулно. Надявам се да е само някакво разтежение, да не е повече. Слави Гоцев, Виктор Йосифов и Вальо Братоев си направиха фитнеса и тези, които трябваше да правят някаква терапия, решихме да не ги включваме и да ги оставим извън играта", заяви Пламен Константинов.

От понеделник, 13 август, волейболистите ни продължават своята подготовка в Двореца на културата и спорта във Варна, където ще домакинстват в първия етап на Световното първенство.

"Лъвовете" са в Група D от груповата фаза заедно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати отвеждат тима до втората фаза в "Арена Армеец" в София от 21 до 23 септември.