Любо Ганев ще се опита да върне Матей Казийски в националния отбор. Това ще се случи, ако легендата оглави родната федерация по волейбол.
 
В момента той е член на Управителния съвет на централата, но актуалният президент Данчо Лазаров вече обяви, че след световното първенство ще се оттегли от поста. Инженерът ще бъде провъзгласен за почетен председател, което ще му позволи да запази позиции в международната и европейската централа. По всяка вероятност изборите ще бъдат насрочени за пролетта на 2019-а.
 
"Сега е много рано да говорим за това нещо. Има световно първенство, нека то приключи. Чак тогава ще го мислим, има време. Ако някога се стигне дотам, естествено, че аз, ако бъда такъв (президент), ще направя всичко възможно не само за него (Казийски), а за когото и да е, да бъде убеден или мотивиран да играе за националния отбор. Това е напълно нормално.
 
Аз съм човек, който идва от бизнеса, и знам, че ако моите служители не са мотивирани, няма да работят добре. Това са нормални неща, но сега сме концентрирани изцяло върху световното първенство. Това не е тема на разговор въобще. Когато дойде време да имаме конгрес, тогава ще му мислим", коментира Любо Ганев темата "Казийски" в предаването "От дузпа в тъч".
 
Той взе отношение по повод желанието на определени волейболисти да играят или не за националния отбор. 
 
"Това са момчетата, които, ако играят добре, ще станат герои. Това са момчетата, които ако не играят добре, всеки ще ги коментира - кой ще ги защитава, кой ще ги успокоява, кой ще ги критикува. Те ще изнесат товара на плещите си. През лятото 4-5 от тях се ожениха и не знам дали изкараха не меден месец, а медена нощ с жените си. Вместо да отидат с джапанките на море, отидоха да тренират. Трябва да ги уважаваме”, заяви легендата. 
 
Що се отнася до цените на билетите за световното първенство у нас, Ганев коментира:
 
„Дали цените на билетите за Мондиал 2018 не са високи? Защо - цените в София са от 20 до 50 лева. Отделно имаше намаление на билетите от февруари до 31 август - 10%, отделно допълнително намаление за националните празници. За художествената гимнастика да не би билетите да са били по 5 лева? Това е световно първенство на FIVB, няма как цената в Италия да бъде 40 евро, а в България да е 5 евро. Това е едно първенство", завърши Любо Ганев.