Сблъсъкът България – Бразилия тази вечер в зала „Конгресна” във Варна е с огромен залог – победителят ще прибере квотата за олимпиадата в Токио 2020. Двубоят е от 20,30 ч., като се очаква комплексът в морската столица да е пълен до краен предел.

Олимпийският шампион Бразилия изнесе волейболна лекция на Египет за 3:0 (12, 19, 14) във втория си мач от квалификацията във Варна, но въпреки това капитанът Бруно Резенде не звучеше убедително след срещата. Разпределителят се изказа предпазливо за днешния сблъсък с България.

„Със сигурност ни очаква много труден мач срещу много добър отбор, много силен в атака и на блокада. И с тази супер публика, която е заедно с българския отбор - ще бъде много труден мач. Но ние сме напълно фокусирани. Знаем, че трябва да дадем най-доброто от нас, да бъдем много агресивни на сервис и очаквам заедно да се преборим за много важната победа", каза Резенде.

В същото време България записа доста по-лесен успех над Пуерто Рико, отколкото Бразилия, което дава допълнително самочувствие на момчетата на Силвано Пранди. Въпреки това никой в тима ни не се заблуждава, че днешната битка ще е лесна.

„Лъвовете” се надяват да влязат в двубоя максимално концентрирани и да им тръгне играта на сервис и блокада. Дали ще успеят ще стане ясно днес.