Силвано Пранди остава селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това обаче ще се случи при едно условие - да върне в състава опитните играчи, на които реши да не разчита по време на олимпийската квалификация във Варна и на европейското първенство. Това обяви инж. Данчо Лазаров - президент на българската федерация по волейбол.

Днес (25 септември) се проведе работна среща, която предшества Управителния съвет на организацията. Пранди се отказа от петима опитни играчи за олимпийската квалификация. Лазаров обяви, че ще бъдат проведени разговори със селекционера и играчите, които не бяха повикани. Сред тях са Валентин Братоев, Георги Братоев, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.

"Не сме обсъждали конкретни имена за заместник на Пранди. Не сме доволни от представянето на европейското първенство. Ако се върнат играчите, ще бъдем по-боеспособни", заяви Лазаров след срещата.
Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на шампионата на Стария континент след загуба с 1:3 от Словения. 

Следващото голямо предизвикателство за тима е последната възможност "лъвовете" да се класират за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Турнирът ще бъде в Германия през януари 2020 г.