Инициативният комитет за промени в българския волейбол издигна кандидатурата на Любомир Ганев за президент на Българска федерация волейбол.

"Започнахме тези разговори преди две седмици и казаха, че искат промени. Трябва да заложим акцентът върху детско-юношеските школи. Една пирамида се изгражда от основите. От днес започвам да говоря с всички клубове. Имам доверието на голяма част от тях. Сигурен съм, че ще успеем да намерим общ път. Разработихме нова програма. Всички клубове, които ни подкрепят, са запознати с нея. Ако искаме промяна, трябва да предложим нещо ново и по-добро. Не само да се сменя един човек с друг. Тази програма е обещанието към клубовете и обществото какво ще правим през следващите четири години. Основните идеи са да има работеща федерация с работещ екип от хора. Имаме силен фокус в развитието на детско-юношеската школа. Това е едно от най-важните неща, на които да наблегнем. Искаме прозрачност в решенията на федерацията. Искаме промени и финансова стабилност с повече средства за клубовете и с повече партньори, които да помагат на волейбола да се развива. Един добре подбран екип винаги е по-силен от дадения човек. Това са хората, които излязоха с лицата си и казаха, че искат промени. Надявам се Илия Динков, който има голям опит, да се съгласи да бъде заместник-председател на един евентуален бъдещ Управителен съвет", заяви Ганев пред медиите.

До два дни клубовете, които подкрепят Любомир Ганев, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на централата на 16 януари. "Имах възможност лично да разговарям с над 50 клуба от страната. Над 95 процента от тях изразиха ясна и категорична позиция, че промяна е нужна. Те избират промяната и искат да работят за ново бъдеще, което да бъде насочено към школите. Трябва да се влагат повече усилия и средства. Естествено е да обръщаме внимание и на представителните национални отбори. Ще внесем кандидатура на Любо Ганев да бъдещ председател на Управителния съвет. След входиране на нашето искане федерацията има срок от две седмици, за да събере Управителен съвет и да се произнесе по искането", заяви президентът на Левски - Владимир Николов.