Борислав Кьосев обяви, че ще се кандидатира за председател на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Настоящият вицепрезидент на централата е подкрепен от бившите национали Мартин Стоев и Пламен Христов, които в момента са селекционери на националните отбори на България съответно до 17 и 19 години. Мина Николова, която е шеф на Националната волейболна лига, както и ВК Миньор Перник, Етрополе и Белоградчик също оказват подкрепата си на Борислав Кьосев.

Кандидатурата на Кьосев е издигната от клуба на Мартин Стоев - Сливнишки герой. "Мога да допринеса за развитието на малките клубове. Самият аз съм започнал от малък клуб. Трябва да има промени, трябва да се подменят някои от старото ръководство. Хора, които не са дейни във взимането на решения. Ние не може да отричаме това, което е станало във волейбола. Моите отношения с Любо Ганев няма да се променят. Когато има повече хора и личности, волейболът ще печели. Това е истината, не трябва да се делим".

"Ние сме 20-30 човека, които активно работят за волейбола. Бих работил заедно с Любо, не знам дали той ще ме покани. Трябва да се обединим, за да работим за волейбола. Разговарял съм с над 30 клуба. Не ми хареса днес на заседанието на Управителния съвет, че толкова хора, които години наред бяха дясна и лява ръка на Данчо Лазаров, сега искат промени. Къде бяха те до момента?", заяви Кьосев на пресконференция.

Той добави: "Данчо Лазаров ми каза днес, че няма да се кандидатира за президент." Мартин Стоев също призова за обединение на волейболната общественост.

"Волейболните хора не трябва да бъдат разделени на групи, трябва да бъдат обединени. Реших да го подкрепя, защото стигнах до една стара максима, че при конкуренция, продуктът винаги и по-добър. Когато има двама или трима кандидати, те ще дадат максимума от себе си за волейболната игра. Запознах се с идеите и платформата на Любомир Ганев, както и с тези на Борислав Кьосев. Данчо Лазаров направи доста за волейбола в последните 20 години. Когато един човек е инвестирал 20 години в този спорт, със сигурност има принос. Моята идея е да няма разделение", заяви Стоев пред медиите.

На свое заседание Управителният съвет на родната централа свика извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 година, което ще се проведе в София. На събранието може да бъде избран нов президент на централата. В края на ноември кандидатурата на Любомир Ганев за председател на УС на БФВ беше издигната от Инициативен комитет.