Мъжкият ни национален отбор по волейбол стартира днес участието си в решителната олимпийска квалификация с мач срещу фаворита за спечелване на турнира Франция. Двубоят е от 18 часа в Берлин и ще бъде излъчен по БНТ 3.

"Лъвовете" се изправят срещу много неудобен противник, като националите имат едва една победа в последните осем мача срещу французите, показва статистиката.

"Петлите" влизат в мача със самочувствие след убедителния успех с 3:0 над европейския шампион Сърбия на старта на квалификацията в неделя. Един от лидерите на българите Теодор Салпаров вярва, че победа в първия мач би дала "летящ старт" на тима в турнира.

"За десет дни подготовка е трудно да се влезе в оптимална форма, но мотивацията е голяма. Въпреки че сме в супер тежка група, отиваме да се бием, да пробваме да се класираме за олимпийските игри в Токио и да направим и невъзможното да се случи", каза Салпаров, цитиран от "Дневник".

Националите имат трудна задача, като в следващите дни им предстоят мачове с Холандия и Сърбия. Първите два отбора от групата ще продължат към полуфиналите. Към тях ще се присъединят и най-добрите два тима от другата група, където са Германия, Белгия, Словения и Чехия, като единствено шампионът в турнира ще заслужи място на игрите в Токио.