Националният ни отбор по волейбол за мъже започна с престижна победа трънливия път към олимпийска квота. Четата на Силвано Пранди надигра с 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8) гейма тима на Франция и направи първа решителна крачка. 

Французите вече бяха потеглили уверено в Берлин след вчерашния категоричен успех с 3:0 над Сърбия. По-рано днес сърбите надиграха със същия резултат тима на Нидерландия, а утре от 15 ч играем именно срещу “лалетата”. 

Нашите започнаха сигурно и поведоха с 4:1 точки, след което французите успяха да изравнят, а в последствие да поведат. В крайна сметка първата част бе много равностойна, а развръзката дойде чак в края. Ас на Чернокожев направи резултата 24:22 в наша полза и въпреки че изпуснахме два гейм бола, успяхме да затворим първата част при 25:23. 

Французите се развихриха във втория гейм и набързо поведоха в резултата при 9:5. До края “петлите” поддържаха разликата и успяха да изравнят резултата след 25:17. 

Силвано Пранди направи много силех ход в третата част, като пусна на терена Алекс Грозданов, който се нагърби и отигра някои много важни точки. Силни минути имаха и другите от нашия тим, начело с капитана Виктор Йосифов и Цветан Соколов и България поведе с 6:4, после с 11:6 и с 20:14. Финалната точка за гейма направи именно Алекс Грозданов, който реализира за 25:22.

Французите отново се вдигнаха на щурм и с много усилия успяха пак да изравнят резултата, взимайки четвъртия гейм. Това обаче не дойде никак лесно, въпреки че хората на Лоран Тили водеха с по 1-2 точки през цялото време. Преднината набъбна до 5 при 20:15, след което затвориха частта за 25:19.

В тайбрека имаше само един отбор на игрището! “Лъвовете” започнаха много агресивно и поведоха с 5:2. “Петлите” опитаха да се върнат, като направиха 4:7, но Цецо Соколов поведе нашите и точките продължаваха да се трупат в наша полза - 10:5, 11:6, 12:6. Преднината бе достатъчна, за да могат нашите да реализират един от шестте мачбола, за да затворят мача. Аут в атака на французите бе достатъчна, за да ни донесе победата - 15:8 точки и 3:2 гейма. Победа за България!