ВК Хебър (Пазарджик) официално обяви, че ще обжалва решението на Управителния съвет на БФВолейбол за прекратяване на Суперлигата при мъжете два кръга преди края на редовния сезон.

"ВК Хебър Пазарджик се възползва от правото си да обжалва решението на Управителния съвет на БФВ за прекратяване на първенството", се казва в жалбата.

Както е известно, Нефтохимик 2010 (Бургас) стана шампион на България при мъжете, след като управителният съвет взе решението временното класиране да стане крайно, след като се допита до всички участници. Само Хебър и ЦСКА бяха против.

„Когато има общо събрание, ще внесем жалбата – гарантира президентът Любо Ганев. – Дотогава няма нищо невалидно. Управителният съвет има право да променя правилника. На никой от нас не е приятна ситуацията".

"Какво можем да направим, че пандемията с коронавируса блокира целия световен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението заради форсмажорните обстоятелства".

"В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в първенството изтичат на 15 май. Ръководството на Хебър не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион. До края на годината със сигурност ще има общо събрание на федерацията и жалбата ще бъде внесена.“