Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди иска поставяне на солидни основни в тима. Следващият важен турнир пред "трикольорите" е европейската квалификация през януари 2021 година, а италианският специалист ще изпробва някои нови състезатели, които могат да заменят отказалите се от националния отбор Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.

"Започваме нов олимпийски цикъл. Ще бъде изключително важно да създадем условия за един силен отбор. Извикал съм някои състезатели за първи път. Искаме да ги интегрираме. Най-важното пред мен е да поставим механизмите на игра, които смятам, че ще бъдат ефективни. Трябва да поставим посоката на този път, който искаме да започнем сега. Европейските квалификации през януари са най-близката ни цел. Сега е най-подходящият момент да поставим основите на този отбор и да изградим стил на игра. Преди самите мачове няма да имаме никакво време за подготовка. Не е лесно да бъдат заместени големите волейболисти. Независимо дали става въпрос за клубен или национален отбор. Всяко едно начало има и край. Това е една от задачите пред нас, извикали сме млади играчи. Надявам се да успеем да намерим достойни заместници на Йосифов и Салпаров", заяви Пранди пред медиите в "Арена Армеец", цитиран от Монитор.

Все още не е ясно кой ще бъде капитан на "лъвовете", а Пранди е в отлични отношения с всички в състава.

"Не сме обсъждали темата кой ще бъде капитан на отбора. Този въпрос не е спешен в момента. С всички тези, които са в залата в момента, трябва да бъдем в добри професионални отношения. Отношенията ми с Георги Братоев са коректни и няма проблеми между нас. Националният отбор не е затворена организация. Ако един път си бил изваден, не значи, че повече няма да играеш в него. Най-важното е най-подготвените да бъдат викани в тима. Имаме шанс да изпробваме някои нови имена, които не съм виждал до този момент", каза още италианският специалист.