Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди говори пред медиите след класирането за Евро 2021.

"Знаех, че сме фаворити в тази квалификация и можем да играем много силно. Щастлив съм, че успяхме да го постигнем. Тепърва ще стане ясно какви точно са стойностите на този отбор. Със сигурност има голям потенциал. Тази група е много сплотена, това е видно".

"Във всички има ентусиазъм и най-вече удоволствие, че прекарват времето си заедно и са в тази група. Ще тестваме този отбор на спортно-техническо ниво, ще видим какви са възможностите му. Това ще стане в мачове срещу още по-силни отбори", заяви Пранди на летище "София".

Той коментира и темата с разпределителя Георги Братоев, който не взе участие в квалификациите за европейския шампионат.

"Преди две години, когато пак поех отбора, винаги съм казвал, че всеки турнир си има своите повикани играчи. Никога не съм твърдял, че затварям страницата за някого. Не съм твърдял, че тези, които сега са отбора, са за постоянно".

"Следващото изпитание пред нас е волейболната Лига на нациите. Имаме достатъчно време да анализираме всичко и да помислим точно кои състезатели да бъдат включени в състава. Националният отбор не е затворена страница за нито един състезател", каза още италианският специалист.