Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди разкри, че целите пред него и момчетата му са максимални. Волейболистите направиха днес открита тренировка в зала “Хрусо Ботев”. Нашите се подготвят за началото на Волейболната лига на нациите, като нашите ще открият надпреварата в Римини, Италия, с мач срещу Франция на 28 май от 11:00 часа българско време.

„По отношение на очакванията, ние винаги си поставяме максимални цели. Не може да тръгваме с очаквания да сме четвърти, шести или десети. Целта винаги е максимумът от всеки мач, но това е основната задача, да дадем максимума от себе си във всеки един двубой”, каза Пранди.
„Цветан Соколов и Георги Петров ще пристигнат в понеделник, Георги Петров приключи по-късно клубното първенство, Цветан Соколов ще се подложи на операция на два зъба – в петък трябва да му извадят втория зъб, така че от понеделник ще е на линия. На 15 май ще се включи последният състезател Радослав Парапунов.

„Аз мисля, че това важи за всички национални отбори, сега започват подготовка, повечето не са играли мачове от доста време, така че сме на равни начала с останалите тимове. Не бих могъл да кажа дали ще е положително, защото за първи път ми се случва в практиката – предстои да разберем как ще се отрази на отборите това, че ще са изолирани един месец в „балон“ – всичко зависи от адаптацията им към условията“, завърши той.

Диагоналът Мартин Атанасов добави: “Много е хубаво, всички са в много добра кондиция, стараем се да навлезем във форма – от начало е малко трудно след първенствата и трябва малко време да свикнем, надявам се да се влезем в добра и ще видим с времето. Добре съм, десет дни почивка след шампионската титла, много добре се чувствам сред момчетата.

Има много качествени момчета, с хубави данни за волейбол, мисля, че можем да им помогнем – Цецо другата седмица ще дойде, можем да им помогнем, да направим сплав от опитни и млади, мисля, че можем да направим добър турнир и за Лигата на нациите. Това не е най-важното – паричните премии са само бонус в зависимост от това как играем, ние винаги играем за България, премиите идват накрая. Ще видим, да сме живи и здрави“, продължи той по отношение обещаните от президента на БФ Волейбол Любо Ганев парични премии за силно представяне във ВНЛ. Личната ми цел е да дам всичко от себе си за отбора, имам много голямо желание да спечелим медал без значение от формата – Европейско, Световно, Лига на нациите, надявам се да се сбъдне в скоро време”.