Завръщането на бившия ни волейболен национал Матей Казийски в италианския „Тренто“ е пред провал, пише местното издание "Л'Арена".

36-годишният Казийски има договор с „Верона“, но почти сигурно ще напусне състава, на който беше капитан през последната кампания, заради финансовите затруднения на клуба.

"99% е сигурно, че Казийски ще напусне. Къде ще отиде е трудно да се каже. Първоначално изглеждаше предопределено, че той ще премине в „Тренто“, но трусът в клуба на Диего Мосна, предизвикан от загубата във финала на Шампионската лига, може да има неочакван ефект".

"Усещането е, че в „Тренто“ се готви революция и намеренията поне засега са за намаляване на бюджета. Така че, далеч не е сигурно, че Матей все още е в плановете на клуба. Той има действащ договор с „Верона“, но трудно ще остане, въпреки че не е и невъзможно", пише изданието, цитирано от "Монитор".

Не е ясна съдбата и на друг български играч във „Верона“ - Аспарух Аспарухов. Той също има контракт с отбора, но е възможно да бъде пратен в друг тим да се обиграва.