Горещо волейболно шоу обещават българските националки по волейбол и старши треньорът им Иван Петков, които първи се докоснаха до уникалната трофейна купа за Евроволей 2021.

Купата е изработена от чисто злато и тежи 9,6 кг, като основата й е дървена. Висока е 74 см и е направена ръчно в италианската компания, чието дело са трофеите за световното първенство по футбол и за шампионската лига по футбол. Това е един от най-желаните спортни трофеи и той сега е в Пловдив, обявиха организаторите при пристигането на трофея в Пловдив.

Като част от стратегическото партньорство с Българската федерация по волейбол, „Лидл България“ организира тридневен тур на купата в Пловдив. На 13 август златният трофей ще бъде изложен от 19 до 21.30 часа на Римския стадион на Джумая джамия, а в събота от 19 до 21.30 часа – в Цар-Симеоновата градина. На следващия ден също от 19 до 21.30 часа пловдивчани ще могат да се снимат с купата на Фонтана с пеликаните – копчетата.

"От 18 август битката за този трофей започва в зала "Колодрума" и приканваме всички пловдивчани да подкрепят отбора на България", призоваха националките ни по волейбол.

На посрещането на купата в Пловдив присъстваха капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева и съотборничките й Ева Янева и Гергана Димитрова. Трите не само не спираха да раздават автографи, но и обещаха, че ще дадат с отбора всичко от себе си, за да може купата от чисто злато да остане в България.  

Пловдив ще приеме двубоите от Група B, четири осминафинала и два четвъртфинала. Българските момичета, водени от Иван Петков, се паднаха в група с Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция. В осминафиналите класиралите се от първо до четвърто място в Група В срещат съответно класиралите се от четвърто до първо място в Група D, където са Румъния, Турция, Холандия, Украйна, Финландия и Швеция.