Волейболистките от националния ни отбор разгромиха и състава на Испания с 3:0 (25:12, 25:19 и 25:21) гейма във втория си мач от втора група на европейското първенство в пловдивската зала "Колодрума". По трибуните имаше около 2000 зрители, които с подкрепата си помогнаха за бързия и лесен успех. Победата е втора за момичетата ни, след 3:0 над тима на Гърция в първата ни среща, което ни поставя в изключително изгодна позиция за класиране на 1/8-финалите.

Нашите изаха пълно превъзходство в първия гейм, след като още в началото му поведоха с 6:2, а в последствие и с 9:5. Испанките не успяха да се справят с добрия начален удар на българките, а за пълното превъзходство говори и убедителното 25:12. И втория гейм започна като първия - 5:2 и след това 9:4 за България, след страхотна игра на Елица Василева и Емилия Димитрова, а разликата растеше и стигна 14:6, предава БНР. Нашите обаче се отпуснаха, след огромната разлика и испанките стигнаха до 14:11, като силна серия от начален удар направи Лусия Гомес.

Последва отново по-добра игра на нашите и при 24:19 Емилия Димитрова завърши успешно българска атака за спечелването на втория гейм. Третата част бе малко по-равностойна, но само защото нашите намалиха оборотите и въпреки всичко разликата не падна под три точки в наша полза, а последната точка, която донесе победата бе дело на Христина Вучкова с мощна атака през центъра.