Селекционерът на националния ни отбор по волейбол за мъже до 21 години Найден Найденов призова решението по време на Световното първенство в зала „Левски-София“ да няма публика да бъде ревизирано.

„Все едно не бях в България. Все едно бях в чужбина. За какво спечелихме това световно, за какво беше всичко това… Много се надявам властите да направят компромис. Естествено по правилата. Да регламентират изисквания към публиката и да се допусне някакъв брой. Защото това мероприятие си губи целия ефект“, каза Найденов.

Той коментира, че е доволен от победата над Бахрейн, като отчете и пропуски в нашата игра, върху които трябва да се работи. „Победата е победа. Мога да поздравя момчетата, защото имаше напрежение и то си личеше. Няма значение, че играхме срещу Бахрейн. Един отбор, който много хора подценяват, но той играе на добро ниво и правилен волейбол. Доволен съм от победата. Имаше някои пропуски, които дори е добре, че се получиха в този мач, за да можем да ги анализираме и да се опитаме за другите срещи да не допускаме тези елементарни грешки, които направихме“, каза още селекционерът на родните волейболисти.

Капитанът на българския национален отбор за мъже до 21 години Любослав Телкийски и най-резултатният при победата над Бахрейн с 18 точки Денис Карягин също призоваха публиката да бъде допусната в залата за Световното първенство по волейбол.

„Тежко се играе в празна зала. Очакваме възможно най-скоро властите да разрешат в залата има публика, която да ни подкрепя“, каза Телкийски. „Много е неприятно да се играе без публика и се надявам вече да я пуснат. Както знаете, в другите държави спортът е с публика и аз се надявам това решение да бъде преосмислено и феновете да бъдат пуснати в залата“, допълни Карягин.

Двамата коментираха и как са усетили първия ни мач от турнира с Бахрейн. „Като първи мач на Световното първенство, срещата беше трудна. Имаше и малко притеснение при нас. А и отборът на Бахрейн не трябва да бъде подценяван, защото играе доста грамотен волейбол. Следващите ни съперници са по-сериозни, но с течение на мачовете, ние ще вдигаме ниво си на игра“, заяви Телкийски.

„Беше трудно, но всеки първи мач е труден. Бяхме малко притеснени и сковани, но успяхме да се съберем и да победим. Противникът не беше лесен, но лесни мачове няма. Сега трябва да се приберем в хотела и да анализираме по най-добрия начин отбора на Куба и утре да излезем за победа“, каза Карягин.