ЦСКА осъществи още един много силен трансфер за новия сезон. Броени дни преди старта на първенството "армейците" привлякоха шестото си попълнение. Става въпрос за разпределителя Добромир Димитров. 30-годишният доскорошен национал ще се опита да допринесе за реализиране високите амбиции на клуба.

Димитров е висок 197 сантиметра, като в последния сезон бе част от Локомотив Пловдив. Той спечели титлата с Нефтохимик през 2020-а. Кариерата му е преминала още през италианския Перуджа, румънските Зълау и Букурещ и др. Опитният волейболист говори пред сайта на ЦСКА за трансфера си в клуба и очакванията от новия сезон.

Добре дошъл в ЦСКА. Как се стигна до трансфера ти при 30-кратните шампиони на България?

– Доста бързо, честно казано, се стигна. По стечение на обстоятелствата стана така, че имаше възможност да остана, докато междувременно чаках вариант за чужбина. В момента, в който имаше опция да остана, веднага се разбрах със Сашо Попов. За един ден стана всичко и съм много щастлив, защото съм в такъв етап от живота, с две малки деца и ни е много хубаво, че имаме възможността да сме в София и още повече в такъв голям клуб, като ЦСКА, с огромни традиции. Чест е да съм в ЦСКА.

Традициите и историята ли те насочиха към клуба?

– В интерес на истината, аз се готвех с отбора през лятото, имах позволението на президента, и в самото начало нямаше нищо конкретно. Останах обаче изключително впечатлен от всичко, което предлага клубът – начинът на работа и самите момчета. Това ме спечели. Не само постиженията, а манталитет, характер на всички в клуба.

Как ти се вижда в момента отборът и конкуренцията, която ще имате с Делчо Раев?

– Отборът е значително по-силен от миналата година. С Делчо ще се допълним доста добре и ще направим полезна конкуренция. Допълваме се в доста аспекти, слабите страни на единия са силни на другия и това ще ни помогне да направим добра сплав. Различаваме се и като стил на игра, което ще е от полза за целия отбор.

Преди два сезона спечели титлата с Нефтохимик, миналия сезон беше в Локомотив Пловдив. Амбициите в ЦСКА винаги са високи, но докъде може да стигнете?

– Смятам, че може да направим интересно класиране. Надявам се да сме здрави. Без да поставям големи цели, мач за мач да си постигаме това, което залагаме. Ясно е, че ще се гони максимумът във всеки един мач. Винаги съм предпочитал да съм в отбори, където има високи изисквания, защото това дава допълнителна мотивация на играчите. За мен това е много важно. ЦСКА е отбор с високи изисквания и винаги се гони максимумът.

Публиката се очертава да се върне в залите. Как ти се струва възможността да играеш пред тази на "червените"?

– Нямам търпение да го усетя това нещо. Силно се надявам през целия сезон да има публика. Дано обстановката го позволява. Чувал съм доста хубави неща за публиката, това дава уникален стимул на състезателите. Стискам палци да се случи. Изпитал съм го от другата страна на мрежата и е доста трудно. Искам да разбера как е от нашата половина.

Прогноза за мача с Добруджа?

– Категорично отиваме за победа. Надявам се да успеем тактически да изпълним условията, които ще бъдат поставени. Да подходим психологически, защото това е първи мач, гостуване, има много нови момчета в отбора. Но мисля, че от тази гледна точка с треньора няма да имаме проблеми. Ако изпълним указанията, няма да имаме проблеми.