Волейболистите на Хебър (Пазарджик) продължават да пишат клубната история!

Българският първенец надигра като гост гръцкия Олимпиакос (Пирея)  с 3:1 (21:25, 25:23, 25:19, 25:23 ) в мач-реванш от трети кръг на Шампионската лиг, който се играа в зала "Мелина Меркури" в Атина. С това родните представители триумфираха с втори успех над гръцкия гранд и отстраниха домакините от по-нататъшна надпревара.

Тигрите спечелиха своето място напред в турнира предварително, като още преди приключването на мача взеха нужните два гейма. Въпреки това те не се отказаха да играят на ниво, като продължиха да показват възможности и изковаха крайния успех, само с един загубен гейм.

Така още при дебютното си участие тимът на Хебър развива мисията „Шампионска лига“ повече от успешно, като влезе в групите на най-престижния европейски турнир.

С това пет години след участието на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), България отново ще има представител сред най-класните отбори в клубната надпревара на континента.

Родният шампион влиза в предварителна група А на турнира, където съперниците ще му бъдат класните тимове на полският Ястжембски Венгел, Кнак Розеларе (Белгия) и Фридрихстафен (Германия) .

Хебър за пореден път показа класата си, както и че в трудни моменти умее да се събира, играе на максимални оборотии преследва своята цел докрай. Тимът ни не загуби самообладание и устойчивост след загубата на първия гейм, а в решителните минути опитът си каза думата, като наклони везните на българска страна.

Пазарджиклии не влязоха добре в мача, като в първата част играта не им потръгна и те бяха догонващи, пише Bgvolleyball. Това обаче бе само моментно състояние, като в следващите два българските волейболисти бяха като истински „тигри“.

Имаха успеваемост в атака, устойчивост и много желание за реализация. Опитните играчи Тодор Алексиев и Виктор Йосифов бяха във вихъра си, Гьорги Гьоргиев показа отлична дистрибуция в играта, Якопо Масари бе основен стълб в посрещане, а Теди Салпаров спасяваше трудни топки.

Силното оръжие - сервисът отново даде разликата, като в първия тон даде Николай Къртев. Блокадата работеше, като имаше успеваемост и на другите елементи.

След като Хебър поведе с 2:1 и спечели промоция за груповата фаза, треньорското ръковдство даде шанс за изява и на останалите играчи. Те влязоха с желание и показаха, че Хебър има не само дълга скамейка, но и равностойни смени. Пазарджиклии се наложиха и в третата част, като завършиха повече от успешно в играта не само в мисията си, но и с две победи над гранда Олимпиакос.