Волейболистите на Хебър  надиграха германския вицешампион Фридрихсхафен с 3:2 (25:13, 18:25, 22:25,  25:11, 15:12 ) във втори мач от група А на Шампионската лига, който се игра в зала „Васил Левски“. Така българският първенец записа първа историческа победа в най-престижния европейски турнир и то при първото си домакинство в турнира.

Хебър отбеляза перфектен старт в мача, като изненада съперника с уверена и организирана игра. Основното оръжие – сервиса заработи добре още от началото и даде основната ризлика в гейма, предава БНР. Блокът разаботи и пазарджиклии започнаха с ударното 6:2 и 13:6. Германците се стъпихаса и започнаха да грешат. До края на гейма пазарджиклии продължиха да натискат с пълна сила. Те не позволиха никаква съпротива и затвораха гейм с разгромна разлика.

Фридрихсхафен показа, че бързо излиза от трудни ситуации и във втората част започна по различен начин. Германците намалиха грешките и повишиха ефективността си на повечето елементи Гостете зеха инициативата започнаха да диктуват играта. Хебър и изпадна в смут от този обрат, не можа да реагира и Фридрихсхафен спечели втората част.

Ситуацията се запази в тетия гейм. Въпреки, че на моменти бяха близо до съперника, до края пазарджиклии бяха догонващи и гостите поведоха с 2:1

В този момент настъпи поредната промяна. Родните представители отново намериха своя ритъм и настроение. Якпо Масари бе главния двигател в атака, като показа добра успеваемост. Блокът отново заработи и „тигрите“ отново доминираха напълно, като спебелиха, оставяйки опонента на една 11 точки.

В тайбрека Хебър показа страхотна мотивация и се бори с всички сили докрай. Интригата бе пълна след като играта тръгна точка за точка. След 11:11  домакините надделяха с опит и характер, а за това роля имаше и Мартин Симеонов. Пазарджиклии устояха докрай на всички опити за обрат на германците и триумфираха с крайния успех след атака на Виктор Йосифов.