Волейболистите на Хебър Пазарджик станаха първият полуфиналист в турнира за Купа България при мъжете, съобщи Bgvolleyball.com.

Тимът, воден от Камило Плачи, победи категорично Дунав Русе с 3:0 (25:13, 25:18, 25:18) в стартовия мач от четвъртфиналите, който се игра в бургаската зала „Младост“. Така, „тигрите“ пордължават напред в спора за трофея. На полуфиналите те ще се изправят серщу победителя от двойката Дея спорт – ЦСКА. Двубоят е на 30 януари от 16:00 часа и ще бъде предаван пряко Диема спорт.

Двубоят не предложи интрига, като очаквано пазарджиклии наложиха волята си. Представителите на Русе, водени от Пламен Христов, се опитаха да се борят, но класата и опитът си казаха думата, като Хебър доминираше изцяло.

Единствено по-интригуващи моменти имаше във тората част. „Тигрите“ поведоха ударно с 8:2, след серия от сервис, включително и 2 аса на Брадли Гънтър, но след това допуснаха пасивът и да бъде стопен. Волейболистите на Дунав се доближиха на точка 9:10. Играта продължи равностойно, но след средата на гейма Хебър тново се откъсна. Пазарджиклии продължиха със същото темпо и затвориха гейма с разлика.

В третата част треньора Камило Плачи даде шанс и на други играчи за изява, като на полето се появиха Николай Къртев в центъра и и Пламен Шекерджиев в посрещане. къртев застана на крайната линия, а след неговият сервис Хебър поведе с 8:1. Пазарджиклии продължиха с доминацията спечелиха с крайното 3:0 за около 75 минути.