Николай Желязков е новият старши треньор на волейболния мъжки отбор на Левски София. 52-годишният специалист, който ще води и националния тим, наследява на поста Андрей Жеков.

Договорът на Желязков ще бъде за 3 г. и ръководството на "сините" се надява той да продължи посоката по налагане и развитие на младите състезатели. Друга цел пред него ще бъде постигане на призово класиране в Суперлигата.

„Доволни сме, че успяхме да привлечем опитен и успешен треньор като Николай Желязков. Оценяваме високо работата, която свърши Андрей Жеков, и се надяваме новият наставник да спомогне за реализирането на нашите цели“, коментира единият от председателите на клуба Владимир Николов.

В следващите седмици трябва да има яснота и около селекцията на ВК Левски за новия сезон. Към момента е сигурно, че капитанът от последните два сезона – Боян Йорданов, няма да продължи да играе за тима.

39-годишният диагонал получи специална статуетка от клуба в знак на благодарност за представянето си. Това стана по време на награждаването след финала за титлата при юношите до 20 г.