Женският национален отбор по волейбол на България, воден от селекционера Лоренцо Мичели, започна със загуба участието си в четвъртото издание на Лигата на нациите. "Лъвиците" отстъпиха на Тайланд с 0:3 (18:25, 22:25, 20:25) в първия си мач от група 2 на надпреварата в Анкара.

Българките така и не влязоха в мача, като сякаш им липсваше настроение и идея как да преодолеят стабилното посрещане на техните съпернички. Освен това правеха детински грешки на свое посрещане, както и в разпределянето на топката.

Тайланд поддържаше разлика от 4-5 точки във всички части и дори тя да беше заличавана, след това я възстановяваше, за да има спокойна игра с настроение до края.

Най-резултатна бе Гергана Димитрова с 13 точки (1 блокади), с 10 точки завърши Нася Димитрова (1 блокада). За съперника Аджчарапорн Конгьот бе над всички с 20 точки (1 ас, 2 блокади), Чачу-Он Моксри се отчете с 13 точки (2 блокади).

В първата седмица на Лигата на нациите в групата на България в Анкара са още отборите на домакините, Италия, Сърбия, Нидерландия и Белгия. Утре (1 юни) родните представителки почиват, а ден по-късно срещат "лалетата" в 16:00 ч. б.в.