"Смятам, че направихме добър мач. Показахме добра игра в атака. Посрещахме много добре, съперникът не ни разколеба. Това ни даде ритъм в играта и самочувствие. Смятам, че ние успяхме да направим това, което искахме от началния удар. Имаме резерви на блокада. Резултатът бе важен и на моменти имаше напрежение. Трябва да поздравим момчетата. Благодарим на хората, които дойдоха. Бяха допълнителен играч. Видях в очите им как се радват. В трудни моменти публиката помага. Бил съм състезател и знам какво е. Тази подкрепя бе ползотворна", сподели селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков след победата на "лъвовете" срещу Иран в турнира Лига на нациите.

Родните състезатели се наложиха с 3:0 (25:19, 25:23, 26:24), за да запишат първата си победа в надпреварата тази година, която също така беше първа и под ръководството на треньора.

"Вторият гейм имахме момент, в който играта вървеше точка за точка и серия на Мартин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Трябва да отлича целия отбор. Всички играха много добре. Имаме много резерви. Днес пайпа бе на високо ниво. Играем по-бързо в атака. Имаме още много къде да се развиваме като цяло в играта на блокада, защита. Това е елемент, който не става за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, състезател и детайл", заяви българският селекционер.

"Гледах мача на Австралия с Канада. Един отбор, който не трябва да бъде подценяван. Високи момчета с разпределител, който взема топката метър над мрежата. Трябва да излезем концентрирани и задължително да спечелим. Винаги съм казвал, че аз се радвам за момчетата. За мен не е толкова важно", завърши Николай Желязков.